Ce este Google My Business si de ce este foarte important pentru afacerile locale

Ce este Google My Business

Google, cel mai raspandit si folosit motor de cautare, are o unealta create special pentru proprietarii de afaceri locale. Google My Business , este cea mai importanta unealta pusa la dispozitie de marele Google pentru micile afaceri locale. Vestea cea mai buna este ca aceasta unealta este gratuita si este la indemana oricui. Sa vedem asadar ce face Google My Business si cum poti profita la maxim de facilitatile acestuia. Google My Business are doua scopuri : in primul rand sa ajute proprietarii de afaceri locale crescand vizibilitatea afacerii lor online si in al doilea rand sa ajute oamenii sa gaseasca si sa isi spuna parerea despre afacerile din zona lor.

Majoritatea afacerilor locale, restaurante, cabinete de medicale, saloane de frumusete, magazine mici, etc, au o locatie fizica, o adresa postala unde clientii vin pentru a cumpara bunuri sau servicii. Deci, primul pas ca un potential client sa cumpere este sa te gaseasca. Pe harta. Adica pe Google Maps – cea mai folosita harta pentru indicatii.

Nota: pentru dispozitivele Apple exista o harta diferita. Listarea pe aceasta harta nu este inca disponibila pentru Romania.

Înregistrările Google My Business sunt destinate companiilor care oferă clienților servicii in  principal în zona lor locală, ca de exemplu: contabili, constructori, saloane de coafura, dentiști, școli de șoferi, gimnastică , fotografi, restaurante, catering, electricieni, agenți imobiliari, garaje, instalatori etc.

Ori de câte ori cineva utilizează ceva legat de Google și caută ceva ce Google determină să aibă legatura cu o locatie sau o zona, cum ar fi „dentiști Bucuresti” sau „restaurant în Cluj”, link-urile către 3 înregistrări din GoogleMy Business vor fi afișate sub o hartă a zonei locale . Când faceți clic pe înregistrarea unei companii Google My Business, puteti vedea următoarele:

  • Numele, adresa și numărul de telefon al companiei.
  • Locația companiei pe o hartă.
  • Ora de deschidere a afacerii.
  • Un link către website-ul companiei.
  • Fotografii legate de afacere.
  • Recenzii ale  afacerii lăsate de clienții anteriori.
  • O rating de la 1 la 5 pentru afacere (pe baza scorurilor date de clienții anteriori).

Acesta este un exemplu despre cum arată o înregistrare în Google My Business:

Google My Business

Google My Business

 

Acum, știți ce este Google My Business, să examinăm motivele pentru care tu, ca proprietar al unei afaceri locale, nu trebuie doar să fii conștient de platformă, ci să o folosesti în mod activ.

Ai acces la mai multe persoane

În ceea ce privește conectarea afacerilor cu oamenii în momentul în care aceștia caută un anumit serviciu în zona lor, nimic nu se compara  cu accesul Google, care este punctul de plecare implicit pentru majoritatea persoanelor care caută informații online.

Prezenta mai buna in rezultatul cautarilor pentru afacerea ta

Inregistrarile din Google My Business sunt afișate deasupra rezultatelor standard ale căutării, ceea ce înseamnă că firmele afișate acolo au o prezență mai mare și beneficiaza de o expunere sporită. De asemenea, este posibil să fie afișat atât în înregistrarile Google My Business, cât și în rezultatele standard ale căutării, ceea ce înseamnă două listări de pe prima pagină în loc de una pentru afacerea ta.

Câștigă încrederea Clienților

Pentru persoanele care caută pe Google, procesul de verificare și sistemul imparțial de evaluare / revizuire utilizat pentru înregistrările din Google My Business le pe acestea mult mai credibile decât site-urile de afaceri, și pe bună dreptate, deoarece Google face aproape imposibilă trisarea – întreprinderile fără scrupule să obțină rezultate bune în căutarea locală rezultate.

Recenzii

Pagina Google My Business permite afacerii tale sa obtina pareri,comentarii și recenzii de la clienți despre afacere, serviciile sau produsele ooferite. GMB este o altfel de carte de vizită a unei afaceri ssi in special afacerile locale.Pentru o afacere locala aflată la început recenziile sunt foarte importante pentru a crește autoritatea și credibilitatea afacerii. Menținerea unei pagini Google My Business completă și corectă faceparte din strategia de Local SEO.

Din aceste motive, dar și pentru că platforma este atât gratuita, cât și simplă, trebuie să începeți să utilizați Google My Business. Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai devreme afacerea dvs. va fi vizibilă atunci când persoanele din zona dvs. caută cuvinte cheie relevante pentru afacerea dvs. și cu atât mai devreme veți începe să primiți un flux continuu de clienți de la Google.

Împarte

Leave a comment

Your email address will not be published.