Costul pentru servicii SEO

Determinarea prețurilor pentru servicii SEO pentru afacerea dvs. nu este o sarcină ușoară

Atunci când o afacere decide să angajeze o companie de SEO, este adesea făcută pentru a umple un gol în abilitățile sau expertiza angajatilor proprii. Cum poate o afacere  să înțeleagă ce servicii SEO au nevoie, fără experți interni care să vă ajute să evaluați potențialele companii și un limbaj propriu oarecum intimidant a SEO? Si mai important, cum poate sa măsoare valoarea acestor servicii pentru a determina ce fel de buget să aloce pentru serviciile SEO? Costul pentru servicii  SEO gasiti peste tot, asa ca haideti sa vedem la ce anume trebuie sa ne uitam.

Modele de preturi SEO – la ce sa te astepti

Indiferent dacă angajezi un consultant SEO -freelancer sau o agenție de e-commerce SEO recunoscută in piata, există câteva tipuri diferite de modele de stabilire a prețurilor pe care va puteți aștepta să le primiti:

• Preturile lunare pentru planul SEO

Multe agentii de SEO ofera contracte lunare sau anuale care se vor învârti în jurul unui calendar lunar. Romaniawebdesign creăm strategiile noastre cu câteva luni în avans și raportam munca, rezultatele și progresele noastre cel puțin lunar. O comunicare foarte buna între agentia SEO și client este crucială pentru obținerea celor mai bune rezultate. Este important să rețineți că, în timp ce oferim planuri lunare, nu oferim pachete lunare pentru toate dimensiunile, deoarece acest tip de abordare a SEO nu este cel mai eficient. Multe pachete lunare oferite de alte agentii  includ un număr prestabilit și un tip de servicii, cum ar fi articole scrise, backlink câștigate și pagini optimizate. Aceste tipuri de pachete „la cheie” sunt adesea vândute de agenții SEO aflate la inceput sau  care sunt mai preocupate sa bifeze in fiecare luna taskuri.
SFAT: Feriți-vă de orice agentie care promite să construiască un numar fix de backlink pe lună, mai ales că, calitatea și relevanța backlink-urilor care indică site-ul dvs. este semnificativ mai importantă decât cantitatea. În timp ce sarcinile noastre planificate și activitățile de SEO sunt programate lunar pentru organizarea și eficientizarea fluxului de lucru, strategiile noastre nu se limitează la aceste tipuri de pachete lunare „pre-ambalate”. Serviciile noastre de SEO sunt în schimb personalizate, astfel încât să lucrăm mereu pe ceea ce știm că va aduce cea mai buna rentabilitate a investiției

• Servicii SEO platite la ora

Tarifele orare SEO se situează în cea mai mare parte în intervalul de 50-250 EURO pe oră. Dacă afacerea voastra face doar câteva sute de euro pe lună din veniturile online, nu vă așteptați să vedeți castiguri rapide pe 1,000 dolari pe lună de cheltuieli SEO. Dacă vreti sa platiti servicii SEO la oră, celmai bine ar fi să angajeze un consultant sau o agenție sa faca un audit SEO.Pe baza raportului de audit, in care sunt mentionate task-uri clare,  plătiți tarife orare pentru servicii SEO specifice, in functie de ce aveti nevoie si de buget. Noi recomandam , pentru clientii ce doresc rezultate rapide, dar sunt la inceput si afacerea nu are o istorie lunga in online, o strategie combinata de promovare platita si servicii SEO care sa mearga in paralel. RomaniaWebDesign oferă, pe langa servicii SEO profesionale, servicii de calitate pentru managementul campaniilor Adwords si Facebook.

Cat costa serviciile SEO?

Pentru a fi transparenti, sa luam un exemplu practic. Cercetarea de cuvinte cheie indică faptul că, in medie  „optimizare SEO” este cautata lunar de 2400 de ori  în Google. Aceasta este o parte din motivul pentru care am decis să scriem acest articol!  Intrebarea cat costa SEO este o sursă considerabilă de confuzie, în special pentru cei care sunt la inceput. Din păcate, raspunsul la intrebare nu e usor de dat.

Raspunsul scurt este ca, costurile pentru servicii SEO variaza  de la 50 EURO pe ora la peste 250 EURO pe ora. Celebrul specialist SEO, Neil Patel, se pare că primeste până la 5.000 de dolari numai pentru o consultație inițială de o oră. Cu toate acestea nu înseamnă că fiul vecinului tău, care este „bun cu calculatoarele”, nu se va oferi să o facă pentru 200 de EURO pe lună și, s-ar putea chiar să știe ce face! De asemenea, nu spunem că Neil Patel ar putea să nu merite prețul de 5.000 de dolari 🙂

Indiferent in cine ai incredere sa iti furnizeze servicii SEO pentru afacerea ta, cât de mult costa SEO în final depinde de multe variabile, cum ar fi:

 • Caracteristicile tehnice ale site-ului  web și a sistemului de gestionare a conținutului (CMS). De exemplu, RomaniaWebDesign este o agentie de webdesign ce se straduie in permanenta sa ofere clientilor website-uri de calitate. Site-urile pe care le construim pentru clienții noștri sunt proiectate să depășească așteptările pe care le cer Google și alți algoritmi pentru motoarele de căutare. Având un site tehnic  construit respectand  SEO și aplicand cele mai bune practici,  optimizarea SEO se realizeaza mai rapid si cu rezultate foarte bune.
 • Vizibilitate existentă în căutarea organică. Dacă începeți cu un site nou-nouț cu autoritate de domeniu zero și nici o clasament despre care să vorbiți, așteptați-va să plătiți mai mult sau aveti rabdare mult mai mult timp pentru rezultate tangibile.
 • Brand awareness si expunerea. Sunt valabile cele scrise  la punctul anterior.
 • Nivel de expertiză al companiei care furnizează servicii SEO. Vechimea dar mai ales rezultatele anterioare cu alti clienti precum si experienta in industria in care activeaza afacerea dvs.
 • Obiectivele companiei SEO. Aceasta include si rolul pe care  anticipați sa il joace traficul organic de la motoarele de căutare ca Google, în timp ce se lucrează la aceste obiective.
 • Competitia. Competitia variaza de la o industrie la alta dar si in functie de cuvintele cheie alese pentru campania de SEO
 • Termenele de realizare. SEO are nevoie de timp pentru a produce rezultate notabile. Cu cat sunt mai scurte termenele cu atat mai multe resurse sunt necesare
 • Publicul țintă și  structura socio-demografica. Încercați să dezvoltati o campanie SEO națională sau globală sau sunteți o afacere locală care operează într-o zonă geografică limitată? Acest lucru poate sau nu  afecta prețul total al campaniei dvs. SEO.

Ce afectează costul SEO?

 • Experinta si Expertiza. Specialistii cu experienta si expertize dovedi de  rezultate sunt in general mai scumpi.
 • Locatia. Agentiile din marile orase sunt de obicei mai scumpe dar aceasta nu este si o garantie a calitatii.
 • Competență în limbajul publicului dvs. țintă. In general acest criteriu este valabil petru SEO in limbi internationale engleza, franceza, germana.
 • Nivelul de expertiza in nisa. De exemplu, specializare noastră  la RomaniaWebDesign este SEO e-commerce și Local SEO pentru site-urile afacerilor locale. Căutați o companie cu experiență care să lucreze în industria dvs., dar fiți pregătit să plătiți suplimentar această experiență. Rezultatele vor merita.

 Costuri Local SEO

Am spus mai sus că, campaniile locale de SEO pot fi teoretic mult mai accesibile decât cele la nivel național pentru același set de cuvinte cheie, dar zona geografică țintă este doar o variabilă care afectează costul. Tarifarea SEO locală este  supusă acelorași variabile pe care le-am mentionat mai sus. Aflati mai multe despre serviciile noastre  Local SEO.

Costul pentru servicii SEO vs ROI

Dacă sunteți pe cale sa angajati o agentie de SEO, sau  doar un consultant  pentru a efectua servicii SEO specifice, unele agentii SEO nu oferă servicii personalizate sau cel puțin ar putea fi dispuși să-și adapteze planurile lunare pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră. La RomaniaWebDesign, oferim pachete lunare personalizate individual pentru nevoile și industria fiecărui client. Ne bazăm strategia noastră și recomandăm investiții financiare pe ceea ce știm că va mișca afacerea cel mai rapid – dar suntem, de asemenea, siguri că ținem seama de orice nevoi sau solicitări specifice ale clienților în cadrul acestor strategii lunare.

Dacă stabilim că orice solicitare specifică a clientului are prioritate SEO mai mică decât strategiile SEO recomandate și sarcinile planificate, comunicăm acest lucru în mod deschis. Vom onora totuși cererile unui client, dar poate exista un cost separat. În acest fel, ne asigurăm că livrăm rezultatele pe care clientul le așteaptă în timp ce îndeplinește toate solicitările speciale.

Cum iti dai seama ca SEO merita pretul?

În general, veți obține ceea ce veți plăti pentru SEO, dar există anumite lucruri pe care trebuie să le verificati  înainte de a alege o agentie SEO. Iată câteva sfaturi :

 • Căutați rezultate palpabile. Căutați studii de caz și întrebați agentiile pe care intenționați să le angajati despre câteva exemple reale de succes. Dacă ezita sau refuza să vă ofere o poveste de succes, probabil că nu au avut prea mult succes.
 • Ascultă clienții mai vechi. Citiți recenzii atât pe site-ul lor, cât și pe site-urile terțelor părți. Rețineți că, chiar și cele mai bune agentii SEO vor avea întotdeauna câteva comentarii negative, deci masurati cu atentie. Priviti parerile in ansamblu si daca vedeti ca sunt prea multe pareri negative, treceti mai departe.
 • Discutați direct cu echipa. Cereți sa  cunoasteti angajații efectivi care ar gestiona contul dvs. de SEO sau vorbiți cu cel care supraveghează departamentul de SEO. Este nerezonabil să vrei să știi mai multe despre oamenii pe care îi vei plăti pentru a lucra pe site-ul tău și despre strategiile pe care le pot implementa pentru a-ți îmbunătăți rezultatele in căutari, mai ales atunci când mergi cu o agenție mai legitimă.
 • Învățați să găsiți o strategie dubioasa. Citiți despre ” black SEO” și asigurați-vă că oricare dintre strategiile pe care agentia o discută cu dvs. nu par să încalce niciuna dintre regulile Google. La RomaniaWebDesign, suntem o agentie SEO  curata, ceea ce înseamnă că lucrăm în conformitate cu regulile Google pentru a ne asigura că website-ul dvs. nu este niciodată penalizat ca urmare a muncii pe care o facem. Acest lucru ar fi în întregime contraproductiv!
 • Încearcă câteva și compara. Luați în considerare achiziționarea de servicii independente de audit SEO de la mai multe agentii, apoi comparați rezultatele acestor audituri. Puteți plăti un pic mai mult la inceput, dar veți avea mai multe șanse de a alege cea mai bună companie. După ce ați selectat o agentie  SEO cu care să lucrați, împărtășiți aceste constatări cu noua dvs. echipa pentru a vă asigura că orice descoperiri valoroase pe care le-ați plătit sunt utilizate în mod corespunzător.
 • Intreaba de unelte. Specialistii seriosi si cu experinta lucreaza cu sofware uri avansate care in general nu sunt gratuite.

Atentie! Din nefericire, presupunând că acele agentii care percep cele mai mari tarife din piata, prin urmare, au cea mai mare experiență sau „cele mai bune servicii de SEO” este rareori o abordare practică. Dacă sunteți responsabil de alegerea unei agentii SEO pentru afacerea dvs., indiferent de preț, selectați compania care inspira cea mai mare încredere în capacitatea lor de a furniza o rentabilitate a investiției pe bugetul pe care compania dvs. decide să îl aloce serviciilor SEO.

Nu esti inca sigur cum sa alegi agentia SEO da-ne un semn pe email sau telefon.

Împarte

Leave a comment

Your email address will not be published.