Importanta unui blog pe site-uri

Un eveniment major al realitatii Web 2.0 este aparitia blogului si concretizarea unei comunitati online, numita blogosfera. De la jurnale personale online, blogurile au evoluat in importante instrumente de promovare, utilizate de site-urile marilor companii si nu numai.

 

Blogosfera este o retea de link-uri / bloguri in care utilizatorii pot naviga, cautand informatii, stiri, review-uri sau unde isi pot impartasi interesele si ideile cu persoane cu care impart aceleasi preocupari, hobby-uri.

 

Avand un impact puternic asupra utilizatorilor de internet, marile companii au inteles importanta unui blog pe site-uri, acesta ajutand la cresterea nivelului de interactivitate al utilizatorilor cu continutul respectivelor pagini web.

 

Optimizarea site-ului, proces care conduce la pozitionarea sa pe prima pagina pe Google dupa cuvintele cheie cautate nu este suficienta. Mai nou, pentru o vizibilitate mai mare, algoritmul Google ia in considerare publicarea consecventa a diverselor forme de  continut si popularitatea sa in social media. Publicarea unor articole noi pe blog, va propulsa site-ul dumneavoastra pe pozitii cat mai relevante  pe Google.

 

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont pentru a marca importanta unui blog pe site-uri este tendinta utilizatorilor de a posta pe propriile pagini de profil social precum Facebook sau LinkedIn articolele ce le-au captat atentia si interesul. Materialele publicate pentru a spori importanta unui blog pe site-uri trebuie sa fie cat mai accesibile si mai relevante pentru utilizatorii de internet.

 

Incercati sa gasiti subiecte cat mai atractive, mai virale pentru ca cei care va urmaresc activitatea sa se poata identifica si sa rezoneze cu informatiile publicate. Acest lucru ii va determina sa distribuie pe retelele sociale articole, iar vizibilitatea dumneavoastra si a afacerii dumneavoastra in mediul online va creste considerabil.

 

Împarte

Leave a comment

Your email address will not be published.