Întrebări frecvente și răspunsurile noastre

În 20 de ani de web design și 7 ani de optimizare SEO am primit multe întrebări de la clienți - am sintetizat mai jos răspunsurile la cele mai frecvente întrebări

Există sute de motive pentru care ar trebui să aveți nevoie de o pagină web. În primul rând, un site oferă acces către informațiile dvs. milioanelor de cititori care altfel nu ar putea afla despre afacerea dvs. În al doilea rând, dacă vindeți produse sau servicii, clienții dvs. le vor putea achiziționa direct de pe pagina dvs. Un site web vă oferă infinite moduri de a vă extinde afacerea!

Cât costă un web site? Costul unui website nou este determinat de mai mulți factori: numărul de pagini, dacă veți vinde produse pe site sau nu, gradul de interactivitate al paginii, funcții suplimentare, etc. Pentru că din experiența noastră e mai ușor să oferi pachete adaptabile vezi aici prețul unui website.

Am creat peste 8000 de site-uri pentru clienți români și străini. E-mail-ul și convorbirile telefonice ne oferă posibilitatea de a rămâne în contact permanent cu clienții noștri, indiferent de locația lor. În cele mai multe cazuri întâlnirea cu o companie locală de design nu este necesară și 90% din site-urile noastre sunt create prin e-mail și telefon.

În funcție de complexitate și de funcționalitățile ce trebuie implementate, realizarea unui website poate dura de la 7-8 zile un website simplu de prezentare până la 2-3 luni – un magazin online complex. Oricum estimarea duratei de realizare o primiți odată cu oferta financiară, detaliată pe fiecare fază de dezvoltare.

Desigur. Puteți alege orice alt furnizor de servicii de găzduire. În măsură în care putem, vă oferim tot sprijinul pentru implementarea website-ului pe serverul ales de dvs.

Pentru o taxă lunară oferim mentenanță website, adică vă putem actualiza pagina în mod constant. Putem adauga text, poze și orice alte informații pe care le furnizați. În general, web site-urile cele mai populare își actulizează des conținutul, fapt ce generează trafic.

NU! Odată lansat, site-ul vă aparține în totalitate. Puteți oricând angaja o persoană (sau companie) să îl actualizeze pentru dvs., însă noi sperăm că veți fi atât de multumiți de serviciile noastre, încat veți apela și în viitor la noi, pentru orice modificare.

Romania Web Design dezvoltă doar site-uri adaptabile pentru orice tip de dispozitiv, fie el desktop, tabletă sau smartphone. Designul adaptabil va păstra linia și grafica indiferent de dispozitivul de pe care va fi văzut și va fi foarte ușor de citit sau de navigat.

Conținutul website-ului este responsabilitatea dvs., dar noi vă vom ghida pentru a folosi cele mai bune practici în crearea de conținut nou, original și care să atragă viitorii cititori. Conținutul și structura lui trebuie să servească scopului pentru care vă doriți să creați website-ul.

De la lansare în maxim 24 de ore website-ul dvs. va fi vizibil pe orice motor de căutare. Poziția în care va fi afișat în rezultatele căutările poate fi îmbunătățită prin optimizare SEO. Romania Web Design oferă acest serviciu de optimizare SEO separat de dezvoltarea website-ului. În cazul în care doriți putem include oferta de optimizare în oferta de dezvoltare a website-ului.

Odată realizat, website-ul îl puteți administra singuri foarte ușor. Romania Web Design vă poate oferi consultanță pentru a învăța să îl administrați cât mai bine dar și recomandări de optimizare al conținutului.

Da. Romania Web Design oferă servicii de marketing online: promovare SEO – probabil cea mai eficientă formă de marketing online pe termen lung. PPC (pay-per-click) campanii plătite cu rezultate eficiente, Social Media – administrare campanii de social media Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest.

SEO vine de la Search Engine Optimization, adică Optimizare pentru Motoarele de Căutare. precum Google, Bing, etc. Implementați SEO atunci când încercați să obțineți o pagină care să se situeze cât mai sus în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare, scopul final fiind creșterea traficului organic (neplătit) către acea pagină.

Optimizarea SEO presupune tehnici specifice prin care motoarele de căutare sunt ajutate să înțeleagă despre ce este vorba în paginile website-ului tău și care sunt subiectele, cuvintele cheie pentru care ele sunt relevante. Există 3 tipuri de tehnici SEO: On Page SEO – Optimizare SEO în pagină, Off Page SEO – optimizare în afara paginii, Tehnical SEO – Optimizare SEO tehnica ce se referă la viteza de încărcare, setări ale servărului, optimizare de cod etc.

Comparația între SEO și publicitatea plătită (PPC – Pay- per-Click) este greu de făcut. Ambele tehnici de promovare dacă sunt bine făcute dau rezultate vizibile în traficul de pe website. Diferențele dintre cele două tipuri de promovare sunt: SEO are rezultate pe termen lung minim 6 luni în timp ce PPC are rezultate imediate. Rezultatele optimizării SEO rămân vizibile mai mult timp în timp ce la PPC odată întreruptă o campanie vizibilitatea scade.

SEO on page – Optimizare SEO în pagină se referă la tehnici specifice SEO ce se aplică direct paginii pentru care se dorește o pozițioare mai bună în rezultatele motoarelor de căutare. SEO în pagină cuprinde: Optimizarea titlului paginii, optimizarea meta descrierii, optimizarea imaginilor, optimizarea conținutului, optimizarea adresei URL etc.

Costul pentru servicii SEO variază destul de mult în funcție de numărul și complexitatea serviciilor oferite. De obicei serviciile SEO încep cu un audit ce poate costa 3 – 4oo EURO sau poate fi chiar oferit gratuit la contractarea de servicii SEO lunare mai complexe. Costul lunar al serviciilor SEO poate începe de la 50 – 100 EURO pe lună pentru servicii de bază ( de obicei optimizări SEO minime) și poate ajunge până la 1500 – 2000 EURO pentru servicii SEO complexe. Un pachet de servicii SEO mediu în România este situat între 500 – 1000 EURO.

SEO în afara paginii sau SEO Off page se referă la tehnicile pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți poziția unui site web în pagina cu rezultatele motorului de căutare (SERPs). În general, off Page SEO are de-a face cu metode de promovare – în afara designului site-ului – în scopul de a clasifica un site mai mare în rezultatele căutării. Cele mai răspândite tehnici de SEO offpage sunt Link Building, Social Media, Social Bookmarking.

Rezultatele implementării optimizării SEO încep să se vadă după 2-3 luni, dar mai sigur după minim 6 luni. SEO este un proces de durată și a cărui rezultate durează mult în timp. Optimizarea SEO înseamnă creșterea sănătoasă și naturală a traficului unui website.

Google – cel mai folosit motor de căutare, folosește oficial aproximativ 200 de criterii după care algoritmii clasifică paginile ca fiind relevante sau mai puțin relevante pentru cuvintele cheie dintr-o căutare.Dintre aceste criterii factorii cei mai importanți pentru SEO ar fi: Usurința în accesare a websiteului, Viteza de încărcare, Adaptabilitatea la dispozitivele mobile, Vechimea domeniului, Optimizarea Conținutului, Tehnicla SEO, etc.

Rezultatele optimizarii SEO  se măsoară cu diferite instrumente, unele gratuite puse la dispoziție chiar de motoarele de căutare, altele mai complexe plătite, folosite în general de specialiștii SEO. Unelte gratuite sunt Google Analitycs sau GoogleSearch Console ce măsoară traficul organic de pe site pentru anumite cuvinte cheie. Pe lângă aceste instrumente accesibile tuturor, agențiile SEO folosesc pentru a analiza progresul în optimizarea SEO unelte precum: SEMrush, MOZ, Ahref, KWfinder.

Indiferent de mărimea afacerii pe care o reprezintă, orice website are nevoie de SEO. Până la urmă ce rost are un website dacă el nu poate fi găsit de utilizatorii ce caută sau sunt interesați  de informațiile furnizate de website.Așadar orice afacere, și mai ales cele locale au nevoiede optimizare SEO, în special de optimizare SEO locală.

Răspunsul nu este unul simplu, optimizare SEO necesită cunoștințe temeinice de programare, HTML, CSS, sau JavaScrispt. Pe lângă toate aceste cunoștințe debază mai sunt cele de SEO, de strategie online și de marketing. Ceea ce puteți realiza la un momemnt dat este dupăceva studiu un minim de SEO în pagină – optimizare de conținut. Nu recomandăm optimizarea SEO de către persoane ce nu știu la ce să se aștepte de la modificările aduse unui website. Tehnici de optimizare SEO aplicate prost pot sa aduc pagube mari unui site în materie de poziții în motoarele de căutare și chiar  penalizare  din partea acestor motoare.

Optimizarea SEO și Social Media sunt două metode de promovare online complet diferite. În timp ce optimizarea SEO așa cum am spus și mai sus ajută un site să se poziționeze  cât mai bine în paginile de rezultate ale motoareleor de căutare, Social Media distribuie informații legate de website către cei care sunt interesați de subiecte abordate . Optimizarea SEO se aplică și are ca rezultat  creșterea traficului organic pe website în timp ce Social Media țintește către popularizare traficul venit pe website de pe rețelele sociale.