Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/romaniawd/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
7 Elemente de Marketing pentru startul unei afaceri - Romania Web Design

7 Elemente de Marketing pentru startul unei afaceri

7  Elemente de Marketing obligatorii pentru startul unei afaceri, ce sunt la indemana oricui.

Pornirea unei afaceri mici este o aventură extraordinară, înspăimântătoare și plina de surprize! Poate dura ani de planificare și recalculare înainte ca afacerea să prinda viata sau poate fi rezultatul unui impuls.

O parte critică a acestor eforturi „din spatele casei” include anumite elemente de marketing ce sunt fundamentale. Aceste materiale de marketing sunt universale, deoarece se bazează pe principiile pe care companiile mici le conectează cu publicul țintă. Sa vedem cele 7 materiale de marketing pe care fiecare afacere mică trebuie să le detina pentru a-si asigura succesul pe piata.

Logo

Ce este un business fara logo? Un logo merge mana in mana cu identitatea afacerii si este o piesa esentiala pentru o afacere mica si pentru pachetul de promovare cu care se lanseaza.

Prima tentatie este sa zici “Sunt o firma prea mica pentru un logo” sau “ Nu am bani sa dau pe designeri”. Un logo nu e o mare investitie iar in timp isi va vedea roadele in campaniile de promovare.

Una din cele mai comune greseli a celor ce incep o afacere este sa neglijeze total logo-ul. O firma serioasa ce isi propune sa prospere in piata trebuie sa aiba acel element original dupa care sa fie identificata usor vizual – logo-ul. Logo-ul nu mai este astazi un lux sau o extravaganta este o necesitate. O afacere, cat de mica ar fi, fara un logo transmite un semnal de amatorism.

Inainte de a crea orice alt material de marketing trebuie sa va creati un logo. Sa stabiliti culorile de baza ce vor reflecta personalitatea afacerii. De aici incepe marketingul si promovare unei afaceri. Aceasta este punctul 0, inaintea celorlalte elemente de maketing.

Logo-ul este piatra de temelie a campaniilor de promovare

Carti de vizita

Afacerile mici sau medii cumpara de obicei cartile de vizita, ca prima achizitie a unui material de marketing. Acest lucru este vital pe buna dreptate.

Cartile de vizita sunt cele mai simple si mai eficiente material de marketing. Ele ofera locul perfect pentru afisarea logo-ului firme, alaturi de informatiile de contact. Designul cartilor de vizita trebuie sa fie simplu si elegant in ton cu culorile si designul logo-ului.

Pentru afacerile mici locale cartile de vizita nepersonalizate sunt un  material foarte bun de promovare. Ele pot fi impartite sau lasate in diferite locuri publice cu trafic pentru promovare afacerii ce tocmai ati lansat-o.

Cartile de vizita reprezinta primul pas in construirea comunitatii din jurul  afacerii. Chiar daca afacerea ta este 100% digitala, cartile de vizita aduc valoare promovarii si completeaza tot ceea ce tine de marketingul online.O fi afacerea ta digitala dar clientii si partenerii sunt persoane reale, oameni cu care intri in contact zilnic. Cartile de vizita creaza curiozitate si starnesc interes in jurul afacere tale.

Tine mereu la indemana cartile de vizita pentru ca sunt practice si ofera  persoanelor cu care intri in contact informatia minima necesara despre afacerea ta.

Website

Indiferent de nisa, sau de marimea afacerii un business are neaparata nevoie de un website. Vremurile in care un website era un lux sau o extravaganta au trecut. Website-ul este o necesitate. La fel ca si cartile vizita website-ul este o dovada de profesionalism si seriozitate. Website-ul confera afacerii credibilitate.

Ganditi-va de cate ori ati verificat o afacere daca are website? Sa cautati detalii importante si informatii detaliate despre o anumita afacere doar pentru a verifica, daca informatiile despre un business gasite pe diverse site-uri sunt reale.

Din ce in ce mai multi oameni cauta website-urile firmelor pentru a verifica daca acestea sunt reale si de incredere.

Website-ul unei afaceri mici sau medii pune la dispozitie tuturor informatii detaliate despre afacere, produse sau servicii, angajati, oferte, etc. Un site de prezentare trebuie sa contina urmatoarele informatii:

  • Numele afacerii
  • O sectiunie scurta despre afacere
  • Pagina de contact – informatii precum nr de telefon, email, adresa fizica,etc.
  • Programul de lucru
  • Paginile de Social Media unde poate fi gasita afacerea
  • Informatii despre produsele sau serviciile pe care le ofera
  • Informatii despre competentele si calificarile echipei

Realizarea unui website de prezentare a unei afaceri pare la prima vedere o mare bataie de cap, dar cu o echipa de webdesign ca cea de la RomaniaWebDesign proiectul va merge struna. Un website de prezentare nu trebuie sa iti ia mai mult de 2 saptamani cu tot documentare si scrierea textelor de prezentare.

Noi cei de la RomaniaWebDesign avem si  specialisti de marketing ce te vor ajuta sa sintetizezi informatiile, sa le pui in forme atractive si in final sa realizam un website de care sa fii mandru.

Specialistii nostri SEO vor face ca website-ul tau sa fie listat pe motoarele de cautare cat mai sus in toata cautarile relvante pentru business-ul tau, inca de la inceput.

Elemente de marketing clasice – Flyerele

Da stim, pare demodat si am auzit-o de 1000 de ori ca flyerele nu se mai folosesc si sunt o metoda invechita printre elementele de marketing. Noi le raspundem celor ce sustin cele de mai sus cu o intrebare.

Tu citesti sau te uiti pe flyerele din cutia postala? Cel putin pentru cateva secunde tot o faci. Deci ele au efect, pentru ca daca te intereseaza ce ofera acele flyere cu siguranta le pastrezi.

Noi suntem de parare ca orice business trebuie sa aiba un flyer generalist sau cu o oferta , in permanenta. Flyerele le poti lasa la Evenimente tematice , la conferinte unde vin oameni interesati de afacerea ta. De asemenea le poti raspandi in zona in care afacerea ta are un magazine. Cu siguranta cei din apropriere vor dori sa stie ca au la indemana un managazin sau un nou furnizor de servicii.

Flyerele spre deosebire de cartile de vizita iti ofera mai mult spatiu de afisaj, poti folosi imaginii de calitate care sa vorbeasca de la sine despre produsele sau serviciile pe care le oferi.

 

Social Media

Retele sociale sunt o necesitatea exact ca si website-ul. Afacerile care nu sunt prezente pe retelele sociale nu exista decat in comunitatea locala din jur. Retele sociale sunt un fenomen ce nu trebuie ignorant, chiar daca uneori nu vedeti utilitatea lor.

Daca ai o afacere mica, nu trebuie sa te sperii, nu e nevoie sa fii present cu afacerea ta pe toate retelele sociale. Nici nu ar fi indicat. Prezenta pe social media necesita un efort constant si continuu , resurse de timp si oameni ce uneori nu si le pot permite.

Trebuie asadar ca o afacere sa isi dozeze efortul si resursele, sa se limiteze la 2 maxim 3 retele sociale pe care sa le poata acoperi fara un efort prea mare.

Cheia succesului pe retele sociale este sa ai continut de calitate, la subiect si constant pe toate retelele  sociale pe care afacerea ta e prezenta. Continutul trebuie sa fie in general acelasi, adaptat uneori retelei si audientei prezente pe acea retea.

Tot ceea ce comunici pe diverse retele sociale trebuie sa fie unitar, sa urmeze liniile brandului, atat grafic cat si stilistic  – exprimare.

Desi se spune ca Social Media este un canal gratuit , el de fapt necesita resurse de timp si oameni. Asadar  foloseste-l eficient, fara sa te pierzi in detalii dar nu il neglija.

Social Media ofera sansa afacerii tale sa fie in permanenta conectata cu clientii, cu parteneri, astfel trebuie sa stii ca afacerea este si supusa unor riscuri daca nu iei masuri  din timp.

Social Media poate fi si o sursa de probleme de imagine,sa te confrunti cu recenzii negative, critici, plangeri mai mult sau mai putin obiective din partea clientilor. Trebuie sa fii gata sa faci fata acestor provocari.

 

Elemente de marketing – Emailul

Emailul este dupa unii o unealta a anilor 90, anii de glorie ai emailului ca unealta de  marketing. Convingerea noastra este ca emailul este in continuare o unealta de marketing puternica si cu rezultate foarte bune.

Emailul este din punct de vedere al marketingului digital unealta cu cea mai buna rata de raspuns. El este in acelasi timp o atentionare ce ramane in agenda electronica; nu se sterge automat. Campaniile de email marketing realizate bine de catre specialist construiesc in timp obaza de date cu informatii vitale despre clientii afacerii.

Email marketingul este o unealta puternica si pentru ca este rezultatele sale sunt masurabile si ROI –Return of Investment este foarte usor de controlat si ajusta in functie de buget.

Localizare

Desi nu este un  element de marketing in sine noi consideram ca pentru afacerile mici aflate la inceput , localizarea digitala este esentiala.

Asezarea unui business local pe harta este temelia unei dezvoltari ulterioare rapide si sanatoase. Localizarea este vitala mai ales in cazul afacerilor ce lucreaza direct cu clientii, care se adreseaza persoanelor fizice – magazine, ateliere de reparartii, frizerii, cofetarii etc.

Orice harta digitala majora trebuie sa contina informatiile minime despre afacerea ta. Vezi cele enuntate mai sus in sectiunea website. Google MapsGoogle My Business si Facebook pun mare accent pe promovarea afacerilor locale, deci aveti deja toate uneltele la indemana. Si sunt gratuite!

Alte Elemente de Marketing

Desi nu sunt incluse in cele 7 elemente de marketing, cele pe care le vom enumera mai jos sunt la fel de importante in diferite faze sau stadii ale dezvoltarii unei afaceri. Ne vom referi in special la cele din zona marketingului digital: SEO – Search Engine Optimization – optimizarea website-ului pentru motoarele de cautare. Facebook Ads si Google Adwords – publicitate online platita regionala sau nationala. recomanda ca aceste metode de promovare sa fierealizate la inceput cu ajutorul unor specialisti pentru ca implica bugete ceva mai mari. Exista riscul ca aceste metode de marketing daca nu sunt implementate corect sa fie doar o pierdere de bani.

Concluzii

Fiecare componentă joacă un rol important în crearea autorității și a notorietății afacerii vostre pe piață. Nici una dintre metodele de marketing de mai sus nu se exclud. Ele se completează pentru a comunica imaginea și valorile afacerii tale. Nu neglija niciun  element de marketing de mai sus, fiecare are rolul ei și contribuția specifică la promovare afacerii. Ai încercat uneltele de mai sus pentru afacerea ta? Ai întrebări legate de  modul lor de folosire?

Contactează-ne suntem aici  să creștem afacerea împreună.

Împarte

Leave a comment

Your email address will not be published.