Ce se poarta anul acesta in web design?
Revista Forbes a publicat de curand un articol in care discuta noile tendinte in web design. Cum le putem folosi inteligent pentru website-ul nostru?
Experienta utilizatorilor in online se schimba de la an la an. Template-uri noi, care mai de care mai spectaculoase, atrag ochiul si fac diferenta intre un website reusit si unul formidabil. Incoltit din toate directiile de multitudinea de informatii, ochiul cere simplitate, un design captivant si informatii relevante, incapsulate toate intr-o poveste usor de parcurs si interesanta. Care ar fi, asadar, cele mai noi tendinte in materie de web-design si cum le putem imbina in asa fel incat mixul de imagine si text sa devina un punct de atractie pentru vizitatorul online? Cum ne punem mai bine in valoare website-ul fara sa compromitem continutul?
Revista Forbes a publicat de curand un articol in care enumera cateva tendinte in web design pentru anul 2014 care pot face viata in online mai usoara si mai frumoasa:
1. Simplitatea design-ului
2. Design-ul adaptabil
3. Design-ul narativ.
1. Simplitatea design-ului. Deloc suprinzator, simplitatea nu se demodeaza niciodata, aceasta fiind omniprezenta in majoritatea topurilor de tendinte. E cea care imprima o senzatie de ordine, armonie, oferind un aspect general placut, usor de parcurs. O firma de web design profesionista stie cum sa dozeze inputul de text in raport cu cel vizual in asa fel incat per ansamblu site-ul dvs sa fie dinamic la navigare, sa contina informatii relevante si in acelasi timp sa captiveze ochiul.
2. Designul adaptabil sau optimizat pentru desktop, tableta si mobile. E important de stiut ca nu e obligatoriu ca design-ul din varianta desktop sa se regaseasca in totalitate si pe celelalte variante, mobile si tableta. O echipa profesionista de designeri va sti cum sa structureze informatia in asa fel incat site-ul sa poata fi vizualizat in conditii optime pe orice tip de suport, fie el desktop, mobile sau tableta.
3. Designul narativ sau care e diferenta intre un site reusit si unul memorabil. In locul unui bloc de text si o galerie de poze separata, designul narativ propune o impletitura intre vizual si text, gandita ca o poveste: scurta, cuprinzatoare, armonizata si sprijinita pe fotografii atractive care descriu vizual afacerea/proiectul dvs. Pentru a fi siguri ca povestea e spusa asa cum trebuie, apelati cu incredere la un fotograf profesionist sau la fotografii de stock. Nu faceti compromisuri atunci cand vine vorba de formula de prezentare a afacerii dvs. Cea mai scurta cale spre rezultatele dorite este o firma de web design profesionista care va sti cum sa aseze in pagina toate elementele necesare.
Obiectivul unui astfel de design narativ, spun cei de la Forbes, este sa creeze o experienta placuta, pentru ca revenirea ulterioara pe site sa se faca si cu “ochii inchisi”. Utilizatorul va putea astfel sa-si gaseasca repede calea spre toate informatiile cautate, inclusiv spre cosul de cumparaturi.
Dvs care varianta vi se pare cea mai eficienta? O firma de web design profesionista va sti cum sa jongleze cu cele trei tendinte expuse mai sus in asa fel incat experienta utilizatorului sa fie una cat mai placuta si sa garanteze revenirea lui ulterioara pe site.