10 trucuri SEO pentru WordPress

WordPress este una din platformele cele mai folosite din lume la ora actuala. Aproximativ 28 % din toate website-urile sunt construite pe aceasta platforma. Am intalnit tot mai des in randul proprietarilor de website-uri ideea ca daca ai un website pe platforma WordPress nu mai e nevoie sa faci optimizari SEO. Din acest motiv ne-am hotarat sa scriem despre idei de SEO pentru WordPress.

Asadar, sa vedem 10 trucuri SEO pentru WordPress:

1.Continutul

continutul este una din cele mai bune optimizari. Bineinteles continutul este baza oricarei optimizari ulterioare si o conditie obligatorie. Continutul trebuie sa fie usor de citit, fara fraze foarte lungi si expresii sofisticate.Continutul trebuie scris pentru cititor si nu pentru motoarele de cautare sau pentru cuvintele cheie in sine.Continutul trebuie sa transmita informatii reale si utile.

2.Fotografiile

De obicei  aceste sunt lasate fara explicatii. Google recunoaste fotografiile si le indexeaza mai usor daca acestea contint explicatii in descriere dar si in campul de text alternativ Alt text. O fotografie poate fi denumita de exemplu flori15.jpg sau Florialbastreinghiveci.jpg.care dintre cele doua denumiri de fisiere credeti ca o va considera Google mai explicita?

3.Permaliks  scurte

folositi linkurile scurte care sa aiba cuvinte cheie incluse. Retineti ca in linkuri primele cuvinte sunt inportante. Motoarele de cautare sunt interesate daca anumite cuvinte cheie care descriu destinatia corect sunt in link ai nu ce variabile sunt folosite in link.

4.Backlinks

Trebuie sa construiti in timp linkuri dinspre pagini pagini cu rank si autoritate mai mare din partea motoarelor de cautare. Linkurile trebuie sa fie catre sau dinspre website-uri relevante ca si continut,altfel linkul nu va ajuta  sau chiar puteti fi penalizat. In ceea ce priveste linkurile interne,avem un singur sfat,nu legati toate paginile website-ului dvs intre ele.

5.Teme optimizate

Folositi teme wordpress  optimizate  SEO. Multe teme folosesc  foarte mult cod pentru design si interfata dar neglijeaza optimizarea. Cu cat website-ul tau are mai multe linii de cod cu atat mai mica este densitatea cuvintelor cheie atunci cand  motoarele de cautare indexeaza website-ul. Atentie la timpul de incarcare al temei si la optimizarea pentru smartphone si tablete.

6.Harta site-ului

Este obligatorie.Exista nenumarate plug-in-uri care va pot ajuta sa sa realizati aceasta harta. Puteti folosi  Google XML Sitemaps  sau alte unelte cum ar fi Webmaster Central sau Website Optimizer.

7.Evidentiaza

Foloseste toate facilitatile din WordPress pentru a scoate in evidenta cuvintele cheie sau ideile principale. Titlurile si subtitlurile fac textul mai usor de citi de catre utilizator dar si de catre motoarele de cautare. Atentie nu abuzati de titluri si subtitluri, nu scrieti cu litere mari sau doar cu bold. Agresati utilizatorul si nici motoarele de cautare nu sunt foarte  fericite.

8.Butoanele Social Media

WordPress este foarte bine adaptat  pentru social media.Folositi butoanele pentru social media si publicati continutul pe retele de socializare.Nu publicati doar continut de pe propriul website,utilizatorii de obicei  se asteapta la o varitate de informatii si distribuind si informatii conexe cu domeniul dvs de activitate puteti fi la randul dvs distribuit de catre altii.

9.Nu trisati

Nu folositi tehnici de atragere de trafic artificial pe website. Motoarelor de cautare nu le plac trisatorii, mai devreme sau mai tarziu vei fi prins. Recent au fost cateva website-uri foarte mari care au fost sterse din cautari. Daunele sunt mult mai mari dupa ce esti prins si efortul de a reveni este enorm.

10.Niciodata FLASH

Da! Flash poate ca iti ia ochii dar pentru motoarele de cautare acesta aproape ca nu exista.Folositi WordPress.

Folositi plug-inurile WordPress care au cele mai multe instalari si cele mai bune recenzii. Acestea sunt stabile si ofera constant update-uri. Google foloseste peste 200 de criterii de evaluare a unui website.WordPress iti ofera multe variante de optimizare a acestor criterii. Nu faceti din optimizarea SEO un scop in sine, ci mai degraba concentrati-va pe continut, pe calitatea acestuia si restul va veni de la sine. Si cel mai important lucru aveti rabdare, optimizarea SEO nu se intampla peste noapte. Succes!

Related Post

Lasă un răspuns