7 Motive sa creezi Logo-ul odata cu Website-ul

Am intalnit in experienta noastra de  peste 15 ani in webdesign si web development cel putin doua situatii foarte raspandite cu care ne-am confruntat :

1. Clientul avea un site mai vechi cu un design de 8-10 ani si dorea sa il schimbe dar dorea in acelasi timp sa isi pastreze logo-ul.

2. Clientul nu are website isi doreste unul nou dar apeleaza la o alta agentie sau freelancer doar pentru logo.

Aceste situatii nu sunt nici in avantajul clientului si nici al agentiei de webdesign pentru ca din acest moment lucrurile se complica si proiectul cu siguranta va dura mult mai mult.

Acestea sunt motivele pentru care ne-am hotarat sa scriem acest articol despre: 7 Motive sa creezi Logo-ul odata cu Website-ul. Sa vedem deci care sunt aceste motive:

Motivul 1 Unitatea vizuala a brandului.

Da, suna putin pompos dar  ganditi-va ca website-ul si logoul trebuie sa fie un tot unitar. Aceeasi paleta de culori, fonturi comune sau complementare, aceeasi grafica. Este o legatura simbiotica intre logo si website pentru ca ambele elemente reprezinta bussinesul, bradul.

Motivul 2 Credibilitate!

Inchipuiti-va ca aveti un logo din anii 80 pe un site cu un design modern in ton cu noile trenduri. Nu ne referim aici la bradurile mari si consacrate pentru care lucreaza zeci de creativi, ci la micile afaceri care isi permit sa plateasca 100-150 euro pe un logo. Si apoi si celalalt caz cand aveti un logo nou foarte expresiv dar il folositi pe un website creat acum 10 ani. Concluzia e ca  unitatea bradului inseamna credibilitate.

Motivul 3 Scurteaza timpul !

Un Logo si un Website create de doua echipe sau freelanceri diferite(i) inseamna timp pierdut in intalniri, explicatii de doua ori mai multe. Intreg procesul de creatie este considerabil scurtat atunci cand o echipa lucreaza unitar la website si logo in acelasi timp.

Motivul 4 Eficienta Maxima !

Esti mult mai eficient cand porti o corespondenta cu o singura agentie.Cand toate ideile creative sunt discutate unitar in aceeasi echipa agentia intelege clientul mai usor si se adapteaza nevoilor sale iar clientul nu este nevoit sa repete viziunea sa. Comunicare facila=eficienta maxima!

Motivul 5 Lansarea !

Lansarea unui brand nou sau relansare unuia vechi ar trebuie sa creeze valuri in randul potentialilor clienti, sa  creeze o emotie a asteptarii si a surprizei. Presa in general asteapta astfel de evenimente sa creeze stiri si sa afle detalii pe care sa le ofere publicului larg. Inchipuiti-va cum ar arata lansarea unui nou website cu vechiul logo, fara nici macar un facelift. Vorba veche “Aceeasi Marie cu alta palarie”

Motivul 6 Costurile.

Cu siguranta toti ne raportam la bugete atunci cand dezvoltam proiecte. Din experienta noastra ofertele pentru un design de logo incluse in oferta generala de realizare a unui website sunt cu mult mai mici. Exista o economie clara de buget atunci cand se lucreaza cu o singura echipa.

Motivul 7 Profesionalism

Toate motivele de mai sus se pot rezuma in acest al 7 -lea motiv. Cand vrei sa realizezi un lucru de calitate trebuie sa apelezi la oameni specializati, la profesionisti si nu sa iei decizii acolo unde nu ai competente profesionale.

Noi speram sa fi fost convingatori. Care e parerea ta? Cum crezi ca e mai bine sa dezvolti un website? Cu logo integrat sau ?

Related Post

Lasă un răspuns