Logo design si identitate vizuala

O idee geniala nu este de ajuns pentru a construi o afacere care sa aduca profit, insa este un prim pas spre ceea ce ar putea deveni un business de succes. Inainte de a lansa afacerea pe piata  ai nevoie de o imagine de impact care sa transmita mesajul dorit catre client.

Imaginea sau identitatea vizuala este constituita din toate acele elementele vizuale care reprezinta afacerea, precum: website, logo design, pliante, brosuri, carti de vizita, mape, foi cu antet, design-ul birourilor, alte forme de comunicare (vizuala, auditiva), tinuta angajatilor. Rolul tuturor acestor elemente este similar primei impresii in relatiile dintre diferite persoane, influentand negativ sau pozitiv toate contactele ulterioare dintre protagonisti.

Dintre toate acestea, logo-ul este cel mai important element constitutiv al identitatii vizuale deoarece te ajuta sa te diferentiezi de toti ceilalti si are rolul de a transmite informatii intr-o maniera cat mai eficienta si mai concentrata.

Este foarte important ca imaginea, motto-ul sau mesajul pe care-l aveti in vedere pentru a construi un logo design sau o sigla sa fie cat mai inovative, mai usor de retinut si mai atractive. Conceptul logo design se refera la crearea siglei unei companii, site, brand de catre un designer de grafica si este o imagine care va ajuta la identificarea rapida pe piata a afacerii, contribuind la brand awareness, astfel business-ul, putand fi recunoscut de către public, drept un brand stabil.

Related Post

Lasă un răspuns